Direkte til indholdet Link til Folkekirkens intranet FIN

Sommerpraktik i Ribe Stift

Overvejer du at blive præst? Så giver Ribe Stift dig en mulighed for at blive lidt klogere på, hvad der vil sige at være præst og hvilke opgaver en præst varetager.

Sommerpraktik i Varde Provsti 2023

Ribe Stift inviterer teologistuderende på praktikophold i uge 33! (12.-18. august 2024)

Din vært er Ringkøbing- og Skjern provsti. To provstier, der ligger smukt placeret i Vestjylland fyldt med fantastisk natur.

Logi: stort sommerhus i Vedersø Klit, som du deler med 3 andre praktikanter, eller mulighed for indkvartering i provstegården i Skjern.

 

Du vil blive tilknyttet en præst fra Ringkøbing eller Skjern Provsti, som du følger på arbejde i uge 33.

Du kommer med til samtaler, får indblik i arbejdsopgaver og samarbejde med kirkebetjening og præster. Der vil være mulighed for at prædike eller på anden vis deltage i søndagens gudstjeneste i præstens sogn. I løbet af ugen vil der være fælles arrangementer med biskop, provst og præster Ringkøbing og Skjern Provsti, og selvfølgelig også de andre teologistuderende, med oplæg om præstelivet og præsters arbejdsområder. 

Ribe Stift betaler dit logi og du har mulighed for at få refunderet udgifter med offentlig transport. 

Tilmelding skal ske inden 20. juni 2024. Vi gør opmærksom på, at der er meget begrænsede pladser – blot 7 pladser - og de fordeles efter ”først til mølle” princippet. 

Tilmelding finder sted via dette link: https://forms.office.com/e/YkM2g3BPvD?origin=lprLink hvor du også finder nærmere info om praktikugen.

Du er meget velkommen til at kontakte provst i Ringkøbing provsti, Margrethe Koch (tlf. 40 13 64 32) for mere info om praktikugen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Danmarks smukkeste stift!